Home » Guides » Yonex badmintonsko passer til alle

Yonex badmintonsko passer til alle

Stor udvikling i badmintonsko

Hvis du skal opstøve den helt rigtige sko til badminton er det meget vigtigt at lede de sko som passer til dine som spillers niveau. I min egenskab af tidliger spiller har jeg prøvet en del forskellige badmintonsko og været med tæt på fra begyndelsen hvor vi konkurede i bare tær tæt på, eller mere korrekt at man trænede og spillede i en sko som set i bakspejlet kun var en skrabet sål af rågummi og så ikke yderligere. Man må egntlig forbavses over der ikke var mange flere ulykker tilbage i tiden, men kroppen må have været immun over for det ikke så bløde fodtøj, eller så gik spillet bare knap så stærkt tilbage i tiden. Lige meget hvilken af grundene det er, så må man sige at det er en stor innovation der er fundet sted gennem de sidste mange år og man nu står med meget high-tec badmintonsko til nutidens badminton.

 

Dagens badmintonsko

Dagens marked for badmintonsko er domineret af 5 betydningsfulde producenter, hvor de to fabrikanter er specialiseret skoproducenter, der ikke laver badmintonketcher, tasker, grip, beklædning og andet udstyr til sporten. De her producenter har gennem de sidste mange år frembragt både udendørssko og indendørssko til mange forskellige sportsgrene, og har derudover tillagt badmintonsko til deres sortiment. Den udvikling påtvinger de almene badmintonfremstillere til at blive endnu skarpere når der skal produceres nyt fodtøj til badmintonsporten.

 

En stor spiller

Et af de mest betydningsfulde spillere inden for badmintonsko er japanske Yonex, som igennem de sidste par årtier har været verdensledende inden for badmintonudstyr. Yonex laver ikke kun badmintonsko, men er førende på alle aspekter af badmintonudstyr, det vil sige også når det kommer til tasker, ketcher osv. Yonex har en særlig nytænkning og innovation når det kommer til badmintonudstyr, men også særligt også med deres badmintonsko. De har med deres særlige innovative vinkel til badmintonsko været nogen, som har bidraget til at tilskynde udviklingen væk fra de tidligere sko uden stødabsorbering. Det viser altså at Yonex har været en forgangsmand for udviklingen i badmintonsko. Yonex var den første udvikler af de såkaldte high-tec badmintonsko, der er de sko, som sælges på markedet i dag og disse sko alle badmintonudøvere bruger. En af de ting som Yonex har bidraget med er en anderledes form for stødabsorbering, som yder en bedre bounceeffekt, og er derfor meget bedre stødabsorberende, end mange andre sko. Dette har en kæmpe fordel for dig som spiller, fordi det giver mindre belastning og færre stød igennem kroppen når man spiller, og derfor kan man nemt mindske risikoen for skader betydeligt. Denne bounceeffekt er med til at man får en høj tilbageførsel af energi, når du lander og derefter skal til næste afsæt. Så det er som en hjælpende hånd man lige får en fejderne bevægelse i foden ved hjælp af skoen, så man nemt kan spare nogle sekunder på banen. Som en afbildning af denne gode teknologi, har Yonex visualiseret at men har et æg, der bliver tabt ned på dette materiale som der er i skoen. Når man smider dette æg ned på den såkaldte Power Cushion som er et underlag, fra 10 meters højde så vil ægget ikke gå i stykker, men vil i stedet blive kastet 7 meter op i luften igen, fordi materialet simpelthen er så fjedrene og så stødabsorberende. Det kan sammenholdes med det der sker i skoen, når du har den på, og du træder ned på den, så vil du ikke lige springe syv meter op i luften igen, men din fod vil automatisk blive fjedret opad igen, og gøre det lettere at komme videre til næste bevægelse.