Home » Guides » Økologisk dansk gedeost hitter

Økologisk dansk gedeost hitter

Danmark er det førende land i verden inden for økologiske produkter, hvilket skyldes de danske forbrugeres efterspørgsel efter gode sunde og lokale råvarer. Før i tiden var det utænkeligt, at man forbandt Danmark med økologisk gedeost af den bedste kvalitet, men sådan er det ikke i dag.

Nu er produktionen ikke længere forbeholdt de små græske bønder, men i stedet er den også flyttet hjem til Danmark. Denne fokus på gode lækre råvarer har for alvor sat Danmark på det gastronomiske verdenskort og mange turister kommer hertil blot for madens skyld. Dette må vi danskere huske at nyde, og købe vores gode friske lokale fødevarer.

Det er desuden ikke længere nødvendigt altid at gå i specialbutikker for at købe de gode produkter. Faktisk har mange danske supermarkeder de seneste år fået et stort sortiment af lækre danske gourmetvarer. Så det er bare med at lade dig inspirere, næste gang du er ude at handle.

Gedemælks sunde egenskaber

En af de sunde fødevarer, som danskerne for alvor har taget til sig, er økologisk gedeost fra Danmark. Gedemælk har en aminosyre sammensætning, som minder mere om mælk fra mennesker, end koens mælk gør. Derfor mener mange forskere og ernæringseksperter, at gedeost faktisk er sundere og et mere naturligt valg at indtage end komælk.

De danske bønder er desuden utrolig dygtigere til at eksperimentere med mælkesyrekulturer. Dette gør dem i stand til at skabe gedeoste af en hel ny kaliber og med spændende forskellige eksotiske smage.

Legen med mælkesyrekulturen kan f.eks. præge syrligheden af osten. På denne måde kan man skabe ekstra syrlige og let spiselige friskoste, eller mere nøddeagtige og kraftige skæreoste. Med andre ord kommer dansk gedeost i mange skønne udformninger. Skal du lave en spændende salat eller en velsmagende eksotisk sandwich, så prøv med en passende gedeost til formålet.