Home » Guides » Man bliver aldrig for gammel til at spille kort

Man bliver aldrig for gammel til at spille kort

Efterhånden som man bliver ældre, vil man naturligt nok opleve, at der er ting, man ikke længere kan, eller som man ikke kan lige så godt, som da man var yngre. Det drejer sig typisk om fysiske ting i den mere krævende ende af skalaen. Men selv om du ikke længere kan løbe en maraton eller springe højdespring, så kan du formentlig stadig gå en tur i den friske luft. Og dertil kommer, at der er masser af stillesiddende aktiviteter, som du kan tage dig til, som at spille spil med familie og gode venner.

 

Der er mange spil, som kan spilles både for hyggens skyld og med et vist konkurrenceelement, og som du kan få mange gode timer til at gå med i godt selskab. For eksempel bliver man vel aldrig for gammel til at spille kort. Kortspil er godt til fællesskab mellem børn og voksne, og det er også rigtig sjovt at spille med gode, jævnaldrende venner.

 

Du kan have stor glæde af en holder til dine kort

 

Når man bliver ældre, kan det godt være, at man ikke kan sidde i timevis og holde sine kort i hånden. Selv om man ikke har gigt i fingrene, så kræver det mange kræfter i fingrene at holde kortene i lang tid. Men det er der faktisk en ganske udmærket løsning på.

 

Man kan købe kortholdere, som man kan sætte sine kort i, så man kan se dem, mens de er vendt væk fra de andre spillere. På den måde kan du holde styr på dine kort og bevare overblikket uden at blive træt eller få ondt i fingre og hænder.

 

Hvis man sidder og spiller kort i flere timer, kan det være rart ikke at skulle holde dem i hånden, men det er klart, at hvis man oplever, at man ikke har de samme kræfter i hænder og fingre, som man før havde, eller man måske lige frem har smerter i fingrene, så kan det være rigtig svært at holde på kortene.

 

Der er en række forskellige spillekortholdere at vælge i mellem, hvor flere typer er beregnet til at have stående på bordet, mens andre igen skal holdes i hånden.

Fælles for de forskellige typer er, at de er konstrueret med en smal revne, som man sætter sine kort ned i. Så kan de stå op, og du kan holde overblik over dine kort, uden at du skal holde dem i hånden, så de alle er synlige for dig undervejs i spillet. På den måde kan du spille lige så længe, som du plejer, uden at skulle gå fra spillet med smerter i fingre og hænder.
Hvilken kortholder skal man vælge?

 

Alle typer af kortholdere virker godt og er en god aflastning, så du kan begynde med at vælge den, som du bedst kan lide udseendet og farven på. Du skal være opmærksom på, at der kan være forskel på, hvor mange kort, der kan stå i de forskellige kortholdere, så du skal læse beskrivelsen af dem grundigt, inden du beslutter dig for at købe den ene eller den anden. Det afhænger jo af, hvilke kortspil du foretrækker at spille.

Find et udvalgt af kortholdere her: https://www.livetsomsenior.dk/hjaelpemidler-til-hjemmet/spillekortholdere/.