Home » Guides » Skærm dit barn fra solen med en UV-beskyttende solhat

Skærm dit barn fra solen med en UV-beskyttende solhat

Når sommeren er på sit højeste herhjemme, eller man er draget mod sydens sol, er det utrolig vigtigt, at man husker på at bruge sine muligheder for solbeskyttelse. Det gælder ikke kun, hvis man har sart hud, for solens skarpe UV-stråler kan være skadelige for alle på længere sigt, og derfor er det også anbefalelsesværdigt at holde sig selv og ikke mindst sine børn, der måske opholder sig endnu mere i solen end én selv, godt beskyttet med brug af remedier såsom solcreme og solhat. Med en god solhat vil barnets hovedbund være godt beskyttet, selvom barnet befinder sig i direkte sol. Toppen af hovedet er nemlig et udsat sted, særligt hos yngre børn, der ikke har meget hår til at dække huden.

 

Hvilken solhat skal du købe? Tjek forskellige modeller og typer

Når man overvejer, hvilken solhat man skal købe til sit barn, skal man være opmærksom på, at der findes en række forskellige modeller, der imødekommer forskellige behov. Alt efter hvor meget beskyttelse, barnet har brug for – måske afhængigt af alder eller hudtype – og hvor stærk solens stråler egentlig er, der hvor man opholder sig. Det vil sige, hvor stærk UV-beskyttelsen egentlig skal være. Man kan altså først og fremmest købe en solhat, der beskytter mod UV, og som har en høj solfaktor inkluderet. Dernæst kan man overveje, om en solhat blot skal dække hovedbunden, eller om man har brug for en bredere skygge, der også kan beskytte ansigt og nakke. Der er mange muligheder for forskellige designs.

 

Husk særligt at have en solhat med på ferien

Der er en ganske stor forskel på, om man opholder sig i solen herhjemme i landet, eller om man er rejst ud til et land, hvor solen skinner stærkere, eller hvor ozonlaget simpelthen er tyndere, og UV-strålerne simpelthen går stærkere igennem. Man kan for eksempel tjekke Smartsunwear og læse mere om forskellige modeller og solfaktorer. På den måde kan man være på den sikre side i forhold til at finde en solhat, der imødekommer alle ens ønsker for solbeskyttelse af sit barn. Det er nemlig et punkt, hvor man ikke ønsker at tage chancen eller at glemme det rent. Det er dermed også en god idé at investere i en solhat, der kan skærme for solens varme og skadende stråler på de kanter, hvor man befinder sig, således at barnet ikke pludseligt bliver forbrændt.