Home » Guides » LED-pærer er en billigere løsning i længden

LED-pærer er en billigere løsning i længden

Selvom prisen på en LED-pære er dyrere end en normal glødepære, så vil denne prisforskel blive tjent ind meget hurtigt. Dette skyldes flere ting. For det første så har LED-pæren for det meste en meget lang levetid. En levetid, på over 15 år ved normalt brug, er ikke et særtilfælde for LED-pæren. I modsætning til dette er den normale glødelampe, som i gennemsnit holder 1000 timer, også svarende til ca. 41 dage. Allerede her kan man lave sit eget lille regnskab for at se, hvor stor en besparelse man vil lave ved at skifte en glødelampe ud med en LED-pære. Man slipper nemlig for at købe en hel masse nye pærer med tiden. Men LED-pæren har mange andre fordele også. Mens glødepæren skal bruge tid på at give den maksimale lysstyrke, så giver LED-pæren fuld lysstyrke, i samme øjeblik man tænder for stikkontakten. Den giver ligeledes samme lysstyrke som en almindelig glødepære, men blot med færre watt og dermed også her en besparelse. Og endeligt så kan man dæmpe lysstyrken i LED-pæren, uden at farverne ændre sig.

Nemt at erstatte den gamle pærer

Mange vil måske gerne ændre pærerne i hjemmet, men har svært ved at smide en lampe ud kun fordi man gerne vil ændre pæren. Dette behøver dog heller ikke være tilfældet. Når man køber en LED-pære kan man ved at være opmærksom på nogle specifikke aspekter, sørge for at ens nye LED-pære passer til præcis den lampe som står derhjemme. Mange LED-pærer kan nemlig skaffes med sokler tilsvarende både glødepærer og halogenpærer. For at sikre sig at det er den samme sokkel skal man dog kigge grundigt på pakken, inden man køber sin nye pærer.

Er man tilmed typen der går op i de små detaljer i hjemmet, og derfor har lysdæmpning derhjemme, så er der skam også LED-pærer tilpasset denne slags lamper. LED-pærer med dæmpningsfunktion vil altid have det stående på pakken, så der ikke er tvivl om man har købt den rigtige pære. Ønsker man netop sådan en pære så se mere her.

 

Praktisk om LED-pæren

Skulle man være typen der altid vil vide alt om alting og ikke stiller sig tilfreds med overfladiske informationer, så læs mere her i følgende afsnit, der vil bestå af en beskrivelse af LED-pærens teknik. LED-pæren er bestående af en diode og adskillige andre dele. Ser man f.eks. på linsen, så er det den, der bestemmer lysfordelingen via linsens yderste del. Og netop denne del er afgørende, når man er interesseret i henholdsvis retningsbestemt- eller ikke-retningsbestemt lys. I bunden af LED-pæren finder man køleribberne, hvilke er grunden til at LED-pæren ikke udleder varme på samme måde som en gløde- og halogenpære gør det. Dog kommer pæren stadig ud med sin varme, da det er en afgørende faktor for at en pære kan bibeholde sin lange levetid. Netop derfor er lampens form et vigtigt punkt at være opmærksom på, da man helst skal have en form der tillader varmafgivelse.